Hoppa till huvudinnehåll

Chelsea hittade Frank Lampards ersättare hastigt – PSG:s förre titeltränare Thomas Tuchel är klar för formsvaga Londonlaget

Thomas Tuchel i PSG.
Thomas Tuchel hann leda Paris Saint-Germain i drygt två säsonger. Thomas Tuchel i PSG. Bild: All Over Press Thomas Tuchel

Thomas Tuchel var ledig – och då tog Chelsea chansen. Londonklubben har gjort klar med PSG:s sparkade titeltränare.

En dag efter att klubbikonen Frank Lampard fick sparken från tränarposten i Chelsea har Londonlaget hittat hans ersättare.

Valet faller på tysken Thomas Tuchel.

Tuchel – med en bakgrund i Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain – har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till slutet av nästa säsong.

– Jag kan bara tacka Chelsea för att jag får förtroendet. Vi har alla stor respekt för Frank Lampards arbete. Samtidigt blir det otroligt intressant att jobba i fotbollens mest spännande liga, säger Tuchel i ett uttalande på klubbens webbplats.

Fick sparken i Paris

Tuchel har varit förstahandsfavorit till att ta över efter Lampard. Tysken har varit arbetslös sedan PSG sparkade honom precis före nyår.

Tuchels främsta merit i Paris blev Champions League-finalplatsen i somras, men PSG föll i finalen mot Bayern München. Dessutom vann han fyra ligatitlar i Frankrike.

– Vi är glada över att säkra en av Europas bästa tränare i Thomas Tuchel. Det finns fortfarande mycket att spela för den här säsongen och framöver, säger Chelseas direktör Marina Granovskaja.

Tuchels första uppgift blir onsdagens hemmamatch mot Wolverhampton i Premier League.

Då ligasäsongen i England är halvvägs ligger Chelsea nia i tabellen. Avståndet till serieledaren Manchester United är elva poäng och Chelsea har bara vunnit en av sina fem senaste ligamatcher.

När Champions League-slutspelet startar i februari ställs Chelsea mot Atlético Madrid i åttondelsfinalen.