Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset i Österbotten – 27.1

Elev med munskydd i handen.
Elev med munskydd i handen. Bild: Benjamin Suomela / Yle Helsingfors,skolor,grundskolan,skolelever,läroplikt,utbildning,undervisning,klassrumsundervisning,klassrum,Finland,COVID-19,coronavirus,coronavirusutbrottet i Finland 2020,smittsamma sjukdomar,epidemier,skolmat,skolbespisning,Vårtermin,lågstadiet,2021,Lillhoplax,högstadiet,ansiktsmasker

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Tre coronafall på serviceboende i Nykarleby

Tre fall av corona har konstaterats på det effektiverade serviceboendet Hagalund i Nykarleby. Två av de smittade är äldre personer som bor där.

Hela personalen och alla som bor på Hagalund är försatta i karantän, fastän alla inte exponerats för smitta. För närvarande testar man också personer som är symptomfria.

Testerna analyseras för att ta reda på om det finns fall av det muterade viruset och svar väntas om en vecka.

De som besökt Hagalund uppmanas vara uppmärksamma om de utvecklar symptom som kan tyda på coronasmitta.

Tre nya fall i Mellersta Österbotten

Soite meddelar om tre nya coronafall. Två av fallen befann sig redan i karantän. För det tredje fallet pågår smittspårningen.

För tillfället får en person sjukhusvård på grund av coronan.

Den regionala coronagruppen kunde på sitt möte på onsdagen konstatera att Mellersta Österbotten fortsättningsvis befinner sig på basnivån.

De nuvarande rekommendationerna är i kraft till den 14 februari och hittas här. Regionförvaltningsverkets restriktioner är i kraft till den 8 februari.

Sex nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar på onsdagen om sex nya fall av covid-19. Sammanlagt har man nu konstaterat 1 524 fall.

Incidenstalet i distriktet är nu 62. Under tisdagen togs 357 coronatester.

Fem nya coronafall i Södra Österbotten

Under tisdagen konstaterades fem nya fall av coronasmitta i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det sammanlagda antalet fall sedan epidemin bröt ut är nu uppe i 1 524.

Incidensen per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna är 28,5. Ett fåtal personer vårdas för tillfället på sjukhus för covid-19.

Under tisdagen togs 514 coronatester i distriktet.

Läs också