Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsligans matchprogram publicerat – ligan startar den 10 april med HIFK–FC Honka som öppningsmatch

HJK firar FM-guld 2020.
HJK är regerande mästare inför säsongen 2021 som börjar i april. HJK firar FM-guld 2020. Bild: Matti Raivio/All Over Press Fotbollsligan,HJK

Fotbollsligan publicerade på onsdagen sitt matchschema för säsongen 2021. Ligan kör i gång den 10 april och grundseriens sista omgång är inprickad till den 11 september. Sedan blir det slutspel. Nationella ligan sparkar igång en vecka senare och grundseriens sista omgång spelas den 28 augusti.

Lagen spelar 22 matcher i grundserien varpå de sex bästa lagen avancerar till Mästerskapsserien och de sex följande lagen i Utmanarserien.

Slutspelsmatcherna (Mästerskapsserien och Utmanarserien) spelas mellan en 18 september och den 16 oktober. Efter Mästerskapsserien och Utmanarserien spelas också en Euroavslutningsturnering vars sista match är inprickad till den 6 november. Som helhet är matchkalendern rätt veckoslutsbetonad.

"Alla veckoslut utnyttjas om det bara är möjligt", säger ligans verkställande direktör Timo Marjamaa.

"31 omgångar spelas under säsongen och under den tidsramen finns 31 veckoslut".

Av dem är tre veckoslut reserverade för landslagsspel medan ett veckoslut är helgat för midsommaren och två för fotbolls-EM, säger Marjamaa.

Matchernas starttider varierar mellan framför allt veckoslut och vardagar. Under veckosluten startar matcherna i allmänhet klockan 17, men det varierar – exempelvis börjar öppningsomgångens match mellan HIFK och FC Honka redan klockan 15 medan de övriga fem matcherna kör i gång två timmar senare.

På vardagarna börjar matcherna oftast klockan 18.30.

Matchschemat finns i sin helhet här.

Nationella ligan firar jämnt

Damernas högstaliga jubilerar och fyller 50 år under nästa säsong. Nationella ligan sparkar igång den 17 april med fyra matcher. Regerande mästarna Åland United möter Vandalaget PK-35, HJK–JyPK, PK-35–TiPS samt KuPS–HPS.Hela matchprogrammet hittar du här.

I grundserien, som spelas mellan den 17 april och den 28 augusti möter samtliga tio lag två gånger, en gång på bortaplan och en gång hemma. Fortsättningsserierna inleds i början av september och de sista matcherna spelas den 9-10.10

Matchprogrammet är tajtare än tidigare år, men lämnar utrymme för att kunna flytta på matcher ifall coronaläget så kräver.

"Förra säsongen lyckades vi arrangera säkra och trygga matcher i fotbollens huvudserier och spela serierna till slut. Ansvarsfullhet är vår högsta prioritering också i år", konstaterar Bollförbundets utvecklingschef Heidi Pihlaja i förbundets pressmeddelande.

Herrarnas division 1 startar också den 17 april med följande matcher: KPV-JIPPO, VPS-PK-35 samt HJK Klubi 04-RoPS.Matchprogrammet hittas här.

Läs också