Hoppa till huvudinnehåll

Uefa bekräftar att planen håller: EM spelas i tolv städer

Finlands fotbollslandslag jublar.
Finland spelar sin öppningsmatch i Köpenhamn. Finlands fotbollslandslag jublar. Bild: EPA Finlands herrlandslag i fotboll

Europeiska fotbollsförbundet Uefa håller fast vid planen: EM ska spelas i tolv städer, precis som planerat. Fortfarande oklart om det blir med publik eller inte.

Pandemiläget har satt fart på spekulationerna. Kommer fotbolls-EM att spelas i tolv olika länder som planerat, eller borde man hellre spela EM endast i ett land. Uefa hade ett möte med samtliga arrangörsländer och meddelade på onsdagskvällen att den ursprungliga planen håller.

"Uefa har förbundit sig till att spela turneringen i 12 städer, enligt den ursprungliga planen. Jag är optimistisk och tror att virusläget ser annorlunda ut", konstaterade Uefas ordförande Aleksander Čeferin på förbundets webbplats.

Finland spelar i grupp B, och matcherna spelas i S:t Petersburg och Köpenhamn. Det är fortfarande oklart om matcherna spelas med eller utan publik. Arrangörerna har tid på sig till början av april för att redogöra för sina planer meddelade Uefa.

Läs också