Hoppa till huvudinnehåll

Lindriga symtom var covid-19 – Korpobon Peter Mustelin vill nu varna andra

Peter Mustelin
Det positiva testresultatet var en chock, säger Peter Mustelin. Arkivbild. Peter Mustelin Bild: Yle/Johanna Ventus peter mustelin

Då Korpobon Peter Mustelin blev dålig i magen natten mellan fredag och lördag, var han inte särskilt bekymrad. Då hans fru Laura samtidigt började känna sig förkyld, tog de kontakt med hälsovården och uppmanades att ta ett coronatest.

Det visade sig att Peters coronatest var positivt, medan hans frus test var negativt. Resultatet var en stor överraskning för familjen.

- Vi testade oss för att bekräfta att det inte är covid-19. Så testresultatet var en stor chock.

Peter Mustelin valde att öppet berätta om resultatet på Facebook, för att varna andra Korpobor.

- Det här är ett litet samhälle. Vi har känt oss ganska trygga här, men den tryggheten har varit falsk. Det kan hända var som helst, när som helst och till vem som helst, konstaterar Mustelin om sitt insjuknande.

Lindriga symtom tröstar och fungerar som en varning

Mustelin har svårt att förstå var han kan ha smittats.

- Vi har varit väldigt försiktiga och träffat få människor. Därför tänkte jag att jag måste gå ut med en varning om att vi nu har det här på vår holme och att folk ska vara extra försiktiga.

Peter Mustelins symtom har varit lindriga. Det fungerar både som en tröst och som en varning, säger han.

- Symtomen gick över väldigt snabbt.

Flera coronafall i Pargas den här veckan - alla har inte kunnat spåras

I onsdags registrerades 6 nya coronafall i Pargas. Stadens social- och hälsovårdschef Miia Lindström understryker att hon inte kan kommentera enskilda fall, men säger att alla de 6 fall som nu uppdagades inte är sammankopplade, utan utspridda.

Tyvärr har alla fall inte kunnat spåras och det tyder på att det finns en risk för att det finns invånare som bär på coronaviruset, utan att veta om det.

- Det är mycket viktigt att alla, även de med lindriga symptom, stannar hemma och går på coronatest. Använd munskydd, sköt om handhygienen och håll avstånd, påminner Lindström.

Nu mår Peter Mustelin och hans familj bra och alla är symtomfria, men de måste vara i karantän i en tid framöver.

- Det är skönt att vara här på landet. Vi kan röra oss på vår egen gård och få frisk luft, konstaterar Mustelin.

Läs också