Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Lepistös civilstånd blev en större snackis än serviceteamets miss – nu talar ”offret” ut om Iivos kupp: ”De vill ha mellantidsrapporter hela tiden”

Lauri Lepistö och Iivo Niskanen
Lauri Lepistö och Iivo Niskanen. Lauri Lepistö och Iivo Niskanen Bild: Tomi Hänninen / Yle, All Over Press Lauri Lepistö

Iivo Niskanen använde tv-intervjun efter fredagens intervallstart i Falun för att uppmuntra tittarna att ta kontakt med Lauri Lepistö. Det kom som en total chock för Lepistö – som kan skratta åt skämtet.

NHL-målvakten Vesa Toskala gjorde narr av en tjeckisk tv-reporter som tog svar på finska för MTV:s räkning för nästan tio år sedan – och på fredagen kopierade Iivo Niskanen konceptet.

Yle är inte på plats i Falun utan får istället hjälp av SVT för att få tv-intervjuer på finska. SVT-reportern Moa Jörnmark ställde frågor på engelska och åkarna svarade på finska. Då tog Iivo Niskanen tillfället i akt och spexade till det.

Istället för att berätta om tävlingen – som slutade i något som närmast kan kallas ett fiasko efter en sämre dag i vallaboden – berättade han för den stora massan att landslagskollegan Lauri Lepistö fortfarande är singel.

På fredagskvällen fick Lepistö själv berätta vad han tyckte om draget då han gästade Yle Urheilus livesändning på Instagram.

– Killarna kom skrattandes fram till mig och frågade om jag hade hört något om intervjun. Jag förstod inte riktigt vad det handlade om, utan antog att det hade något att göra med förbundet som jag skulle vara i kontakt med. Men de fortsatte bara skratta, berättar Lepistö.

– Men sen berättade Iivo allt, tillägger han.

"Speciellt Ristomatti Hakola ..."

Niskanen uppmanade eventuella intresserade att vara i kontakt just via sociala medier och Lepistö medger att det varit rätt mycket på telefonen efter intervjun.

– Men det är framför allt mina vänner som undrat om någon skickat något. Det här gav nog liv åt de äldre gardet i landslaget. De är väldigt ivriga. Speciellt Ristomatti Hakola vill ha mellantidsrapporter hela tiden, säger Lepistö.

Men sådana finns inte att ge, menar Lepistö.

– Iivo gjorde samma sak redan i Tour de Ski. Då drog han en rolig grej om Jari Räisänen (massören). Han tyckte väl att det var så pass kul så att han gjorde det igen för en lite större publik.

Världscupshelgen fortsätter på lördag med masstart med klassisk teknik – en tävling som Lepistö står över. Söndagens sprint ska han däremot tävla i.

– Alla har alltid menat att jag är lite väl långsam, men ändå får jag köra sprint. Jag har hittat farten tydligen, säger Lepistö och ler finurligt.