Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Markkanen satte 30 poäng för första gången för säsongen – men fick följa med Portlands dramatiska avgörande från första parkett

Lauri Markkanen i farten mot Enes Kanter.
Lauri Markkanen i farten mot Enes Kanter. Lauri Markkanen i farten mot Enes Kanter. Bild: Tannen Maury / EPA-EFE / All Over Press Lauri Markkanen

Med tio sekunder kvar att spela ledde Chicago Bulls med fem poäng. Men ändå förlorade de mot Portland Trail Blazers. Han är en sjuhelsikes spelare, säger Lauri Markkanen om matchhjälten Damian Lillard.

Chicago Bulls såg ut att gå mot en seger över förhandsfavoriterna Portland Trail Blazers.

Med sekunder kvar att spela vann Damian Lillard bollen i offensiv zon. Han var i dålig position, men var tvungen att ta skottet. Lauri Markkanen var där och gjorde allt han kunde för att försvara.

Men trepoängaren flög – osannolikt nog – in. Trail Blazers vann med 123–122.

– Han är en av få killar i den här ligan som kan sätta det där skottet. Han är en sjuhelsikes spelare … jag tycker att jag hoppade före honom och jag tycker att jag fick armarna i luften, men, säger en uppenbart besviken Markkanen på presskonferensen.

För Markkanen var matchen säsongens bästa. Åtminstone sett till poängskörden.

"Det kommer att vända"

Den reslige skytten satte sex trepoängare och noterades för sammanlagt 31 poäng i matchen. Det är första gången den här säsongen som Markkanen nått 30 poäng.

Det tröstar ändå inte då Bulls schabblade bort en fempoängsledning under matchens tio sista sekunder.

– Nu i efterhand tänker man förstås på allt vi kunde ha gjort för att inte vara i den där situationen. En tuff förlust. Vi måste klara av att återhämta oss, säger Markkanen och fortsätter:

– Vi har ett bra lag och vi kämpar för varandra. Det måste vi fortsätta göra. Vi måste bara fortsätta nöta på. Det kommer att vända.

Bulls har endast vunnit sju av sina arton matcher den här säsongen. De ligger för tillfället på elfte plats i den östra konferensen. Den nya tränaren Billy Donovan har alltså lyckats lyfta laget – men målet är att ta sig till slutspel.

– Han (Donovan) kräver mycket av oss. Han kräver att vi håller hög standard. Men, jag har inte sett någon sätta det där skottet tidigare. Med det sagt ska vi nog lära oss något av det här, säger Markkanen.

– Det är småsaker det hänger på. Vi borde inte ha legat efter så stort, men vi lyckades kämpa oss tillbaka och att sen förlora på det där sättet … vi borde ha spelat bättre. Vi borde ha dödat matchen, avslutar han.

Resultat:

Chicago–Portland 122–123
Charlotte–Milwaukee 126–114
New Orleans–Houston 112–126
Miami–Sacramento 105–104
Boston–LA Lakers 95–96
San Antonio–Memphis 112–129
Dallas–Phoenix 105–111
Golden State–Detroit 118–91

Läs också