Hoppa till huvudinnehåll

Juuso Haarala får göra säsongsdebut i världscupen – finländska åkarna står över sista tävlingshelgen före VM

Juuso Haarala tävlar i finska landslagsdräkten.
Juuso Haarala får tävla i världscupen i Ulricehamn. Juuso Haarala tävlar i finska landslagsdräkten. Bild: imago/Scanpix/ All Over Press längdskidåkning,Juuso Haarala

Juuso Haarala är en av fyra blåvita herråkare som tävlar när världscupen fortsätter i Ulricehamn i helgen. På lördag står sprint på programmet och söndagen är vigd åt lagsprint.

Karlebybördige Juuso Haarala har 18 världscupstarter bakom sig men den här säsongen har han inte tävlat mot världens bästa åkare. I helgen får han chansen igen då det vankas sprinter i Ulricehamn.

Haarala ingår i herrtruppen tillsammans med Joni Mäki, Verneri Suhonen och Lauri Vuorinen. På damsidan kommer Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen och Katri Lylynperä att tävla.

Efter helgens tävlingar återstår ett världscupveckoslut före VM. Den 20 och 21 februari landar världscupen i Nove Mesto men dit skickar Finland inte någon trupp meddelar skidförbundet.

I stället kommer de åkare som ska tävla i VM samlas till ett sista läger i Oberstdorf. Skid-VM pågår mellan 23 februari och 7 mars.

Finlands trupp till VM tas ut efter FM i Pyhäjärvi om drygt två veckor.

I nordisk kombination är Eero Hirvonen tillbaka i truppen. Hirvonen stod över helgen i Seefeld men kommer nu att tävla i tyska Klingenthal där idrottarna gör upp om poäng i två individuella tävlingar.

Yle sänder samtliga helgens tävlingar direkt i TV och på Arenan.

Finlands trupper:

Längdskidåkning:
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä

Juuso Haarala, Joni Mäki, Verneri Suhonen, Lauri Vuorinen

Nordisk kombination:
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho

Backhoppning:
Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho

Antti Aalto, Niko Kytösaho