Hoppa till huvudinnehåll

Tidigare ligaspelaren Valdrin Rashica spelar fotboll för EIF

Valdrin Rashica, ESC
Valdrin Rashica då han spelade i Ekenäs Sport Club 2015. Valdrin Rashica, ESC Bild: Yle/Patric Westerlund Raseborg,Ekenäs,valdrin rashica

Ekenäs IF:s fotbollsherrar har värvat mittfältsspelaren Valdrin Rashica till EIF för 2021. Rashica spelade tidigare i ligan.

"Jag vet att EIF gjorde en bra säsong i fjol. Jag har också bara hört positivt om klubben och det skall bli intressant att ansluta sig till truppen", säger 26-åriga Rashica.

Sportchefen Peter Haglund är nöjd då han kunnat knyta ännu en ligameriterad spelare till EIF som spelar i division 1.

"Vi jättenöjda att vi fick ett kontrakt med Valdrin."

Rashica: EIF satsar seriöst

Valdrin Rashica spelade 19 matcher i ligan ifjol för FC Lahti. Innan han flyttade till Lahtis spelade han en säsong för FC Espoo i division 2.

Det är inte första gången Valdrin Rashica kommer att spela på Centrumplan i Ekenäs. Han spelade tidigare i sin karriär för Ekenäs Sport Club i division 2.

"Jag anser att EIF satsar seriöst och försöker avancera till fotbollsligan. Det behöver inte vara någon omöjlighet. Klubben har bra tränare. Jag gillar Guillem Santesmases och Rubén Maya Pérez upplägg. Om alla jobbar hårt och fokuserar på rätta saker är allting möjligt", säger Raschica.

Bosatt i Esbo

Rashica debuterar i cupmatchen på söndag mot Turun Palloseura i divison 1. Matchen spelas i Grankulla utan publik.

Han kommer att bo i Esbo där familjen finns. Rashica kommer från Kosovo.

Källa: Pressmeddelande från EIF.

Artikeln uppdaterad 2.2 klockan 5.10 med uppgiften att Valdrin Rashica är från Kosovo.