Hoppa till huvudinnehåll

Tungt bakslag för Kerttu Niskanen – skada stoppar henne från VM

Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskanen kommer inte att tävla i VM. Kerttu Niskanen. Bild: Tomi Hänninen / Yle Kerttu Niskanen

Det blir inget VM för Kerttu Niskanen. Hon berättar i ett inlägg på sociala medier att hon har en fraktur i vadbenet. Det känns väldigt illa, skriver hon.

Lördagens masstart i Falun blev troligen Kerttu Niskanens sista tävling den här säsongen. På sociala medier skriver hon att hon kände smärta i vänsterbenet under loppet men lyckades trots det kämpa sig i mål.

Efter tävlingen fortsatte smärtan, och väl hemma i Finland undersöktes hon av läkare. Beskedet som hon fick var dystert.

”Jag har brutit vänster vadben. Jag har varit i bra form men inte kunnat bevisa vad jag kan i vinter. Nu känns det väldigt illa”, skriver Niskanen.

Det här är inte den första motgången för Niskanen den här säsongen. För en dryg månad sedan var hon tvungen att hoppa av Tour de Ski på grund av magsjuka.

Hennes bästa individuella placering i världscupen den här säsongen är sjätteplatsen på 10 kilometer klassiskt i Ruka.

”Resan till Falun slutade verkligen inte bra. Det är otroligt att du inte avbröt, utan kämpade dig i mål med ett brutet vadben. Du är en kämpe och du kommer också att klara den här motgången”, skriver brodern Iivo Niskanen på sociala medier.

Niskanens skada är också dåliga nyheter för Finlands stafettlag i VM. Hon skulle ha varit given på en av etapperna, och åkte i laget som slutade trea i Lahtis för en dryg vecka sedan.