Hoppa till huvudinnehåll

Marseilles tränare André Villas-Boas rasande efter att klubben värvat spelare han inte ville ha – lämnar laget i protest: "Jag vill bara bort"

André Villas-Boas tittar på spelet från sidlinjen.
André Villas-Boas. André Villas-Boas tittar på spelet från sidlinjen. Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press André Villas-Boas,Olympique de Marseille

Det stormar rejält kring den formsvaga franska storklubben Olympique Marseille. För några dagar sedan stormades klubbens träningsanläggning av arga supportrar, i går värvade klubben en spelare som tränaren André Villas-Boas inte ville ha – och nu har den portugisiska lotsen gjort sitt i laget.

Olympique Marseille har underpresterat i den franska fotbollsligan och ligger på en blygsam nionde plats i tabellen. Laget har förlorat tre ligamatcher på raken och förra lördagens match mot Rennes blev inte av.

Hundratals arga Marseillesupportrar stormade nämligen klubbens träningsanläggning samma dag. Bland annat avfyrades fyrverkerier och lagets spanske försvarare Alvaro Gonzalez uppgavs ha skadat sig efter att ha träffats av en projektil. Sammanlagt 25 personer greps i samband med protesterna.

Måndagen var den sista dagen av övergångsfönstret i landet och OM stod då för en sen värvning. Klubben lånade in den franske mittfältaren Olivier Ntcham från Celtic – utan Villas-Boas vetskap.

På en presskonferens under tisdagen meddelade tränaren att han fått nog. Villas-Boas sade sig inte ha haft något att göra med lånet av Ntcham.

– Jag fick veta om det på morgonen då jag läste nyheterna. Jag hade tidigare sagt nej till att skaffa just den spelaren och han hörde inte till våra transfermål. Därför har jag lämnat in en avskedsansökan, avslöjade Villas-Boas enligt AFP.

Ville lämna gratis

Portugisen gjorde klart att han ville bort från klubben omedelbart.

– Jag vill inte ha någonting av Marseille, jag kräver inga pengar. Jag vill bara lämna.

Senare på tisdagen blev Villas-Boas avskedad från Olympique Marseille. Klubben kallade beslutet oundvikligt i ett pressmeddelande, och ansåg att tränarens kommentarer på presskonferensen var ”oacceptabla”.

Före uppdraget i Frankrike har Villas-Boas bland annat tränat Porto, Chelsea, Tottenham och Zenit S:t Petersburg.

Läs också