Hoppa till huvudinnehåll

Det blir ingen semesterby i Fagernäs i Lojo – företaget som planerade byn drar sig ur projektet

En vision som visar hur semesterbyn ska se ut.
Det blir ingen semesterby för asiater i Fagernäs i Lojo. En vision som visar hur semesterbyn ska se ut. Bild: Lojo stad Lojo,sito

Det blir ingen semesterby för i första hand kinesiska turister i Fagernäs i Lojo. Företaget Intercols huvudägare Baizhuang Xu har i dag (4.2) sagt upp avtalet med Lojo stad.

Det här gjorde han genom att sända ett öppet brev till staden.

Bolaget Intercol har i flera år planerat en semesterby i Lojo, men i början av året kom det fram att företaget har skulder på närmare 100 000 euro till staden.

- Dagens bud från Intercol klargör situationen med projektet. Nu kan vi ta ny sats för fortsatt utveckling av området, säger Lojos stadsdirektör Mika Sivula.

Han och stadens livskraftdirektör Pekka Puistosalo har varit i hetluften efter att det kom fram att tjänstemännen redan en tid känt till bolagets skulder.

- Intecol har under projektets gång betalat Lojo stad 434 209,34 euro. De här pengarna blir kvar i staden för att täcka våra kostnader och obetalda räkningar, skriver Mika Sivula på stadens hemsida.

Enligt Sivula ser det ut som att staden inte kommer att gå ekonomiskt back i affären, men alla kostnader ska noggrant gås genom. Stadsstyrelsen har anlitat en revisionsbyrå som utför en extern granskning.