Hoppa till huvudinnehåll

Kaisa Mäkäräinen gör comeback i tävlingsspåret nästa vecka – ställs mot landslagsåkare: "Nu möter jag tufft motstånd och får en realistisk bild av formen"

Kaisa Mäkäräinen har under den här säsongen fungerat som tv-expert.
Kaisa Mäkäräinen har under den här säsongen fungerat som tv-expert. Kaisa Mäkäräinen har under den här säsongen fungerat som tv-expert. Bild: Yle / Tomi Hänninen Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen avslutade sin framgångsrika skidskyttekarriär för ett knappt år sedan. Det stoppar henne inte från att tävla i vinter. Mäkäräinen är anmäld till FM på skidor nästa vecka.

FM i längdåkning står på programmet om en dryg vecka, den 12–14 februari, i Pyhäjärvi. Ett välbekant namn ställer sig på startlinjen på lördag då det är dags för damernas 10 kilometer i fristil.

– Jag har lovat min hemort Ristijärvi att ställa upp i FM som ordnas i slutet av mars. Jag behöver några tävlingar före det för att ta mig i mål i tremilen med hedern i behåll, säger Mäkäräinen till Yle Urheilu.

Mäkäräinen uppger att hon inte har tränat speciellt hårt.

– Nu möter jag tufft motstånd och får en realistisk bild av formen.

Ska bara utmana sig själv

Hon får tuff konkurrens. Av den nationella eliten saknas endast Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen och Johanna Matintalo.

– Meningen är att endast utmana mig själv, säger Mäkäräinen.

Yle sänder tävlingarna från Pyhäjärvi. Se vilka skidåkare som är anmälda på arrangörens webbplats. Ilta-Sanomat var först med nyheten.