Hoppa till huvudinnehåll

Sverige sällar sig till samma skara som Finland och Norge – nobbar VM-genrepet i Nove Mesto

Arkivbild på Linn Svahn som vann på hemmaplan.
Sverige hoppar också över VM-genrepet Arkivbild på Linn Svahn som vann på hemmaplan. Bild: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER Linn Svahn

Svenska skidlandslaget fattade samma beslut som Finland och Norge gjorde tidigare i veckan – väljer att stå över skidvärldscupen i Tjeckien. I stället laddar man upp på hemmaplan. De finländska åkarna inleder sitt VM-förberedande läger samma vecka i Oberstdorf.

Världscupen på skidor fortsätter i helgen i svenska Ulricehamn, men efter det fokuserar Sveriges, Norges och Finlands landslag på VM som inleds den 24 februari i Oberstdorf och samtliga tre länder väljer att hoppa över världscupen i Nove Mesto den 20-21 februari.

Det svenska beslutet att inte åka handlar om att man inte kunde resa på ett tillräckligt tryggt sätt till världscupen i Nove Mesto och att det blir för dyrt att hyra egna plan.

– Vi kan inte riskera ett smittutbrott, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

I stället inleder det svenska längdlandslaget sina VM-förberedelser på hemmaplan i Västerbotten.

I helgens världscuptävlingar i Ulricehamn med individuella sprinttävlingar på lördag och lagsprint på söndag deltar Finland med följande trupp: Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen och Katri Lylynperä samt Juuso Haarala, Joni Mäki, Verneri Suhonen och Lauri Vuorinen.

Yle sänder tävlingarna på lördag och söndag i TV2 och på Arenan. Christian Vuojärvi kommenterar på svenska.

Läs också