Hoppa till huvudinnehåll

Väldigt tuff lottning för Emil Ruusuvuori i Australian Open-debuten – möter franske världselvan direkt

Emil Ruusuvuori försöker träffa en boll vid nätet.
Emil Ruusuvuori går in i sin tredje grand slam-turnering nästa vecka. Emil Ruusuvuori försöker träffa en boll vid nätet. Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuoris första framträdande i Melbourne blir ett test. 21-åringen ställs mot meriterade Gaël Monfils i första omgången.

Turen var inte på Emil Ruusuvuoris sida när vägen framåt i årets första grand slam-turnering i tennis stakades ut. Finländaren får svettas ordentligt om han vill förlänga sin debut i Australian Open.

Ruusuvuori ställs mot Gaël Monfils i den första omgången i herrsingeln.

Monfils ligger elva på världsrankningen och är välmeriterad. Semifinalspel i två av de fyra grand slam-turneringarna är hans främsta meriter. I Melbourne har Monfils nått kvartsfinal en gång.

Ruusuvuori – 86:e på rankningen – har tränat med Monfils under uppladdningen till Australian Open, men har aldrig mött fransmannen i en match.

Vinnaren i första omgången ställs mot Yoshihito Nishioka eller Pedro Martinez. Ruusuvuori spelar på den övre halvan av lottningen – där återfinns också världsettan Novak Djokovic.

Se hela herrlottningen här.

Se hela damlottningen här.

Publik på läktarna

Planen är att årets första grand slam startar på måndag, men orosmoln drog in över turneringen den här veckan.

Över 500 spelare och funktionärer sattes i karantän på grund av coronafall vid ett hotell. Bland dem finns flera högt rankade herrspelare.

Så sent som I går bedyrade Australien Open-bossen Craig Tiley ändå att det blir spel precis som planerat från och med måndag.

Dessutom är coronaläget så bra i Australien att det lär bli publik på läktarna. Publikkapaciteten kommer dock att vara halverad på grund av pandemin.