Hoppa till huvudinnehåll

Dokumentär om Harparskoglinjen visas på Yles kanaler i sommar

Två soldater i en gammal träeka. De är skådespelare. I båten sitter också en person i nutida kläder med filmkamera på axeln.
Jonny Forsman filmar en scen i Öby. I dokumentären iscensätts historiska händelser med skådespelare. Två soldater i en gammal träeka. De är skådespelare. I båten sitter också en person i nutida kläder med filmkamera på axeln. Bild: Johan Ljungqvist dokumentär,dokumentärfilmer,filmer,Hangöfronten,Harparskoglinjen,Hangö,fortsättningskriget,filmteam,Västnyland,harparskog

Dokumentären om Harparskoglinjen kommer att visas på tv. Avtalet med Yle slogs fast i början av februari.

Dokumentären kommer att synas på Yles tv-kanaler och på Yle Arenan sommaren 2021.

"Historien om Harparskoglinjen är en viktig del av Finlands historia, och det känns helt rätt att filmen nu kommer att göras tillgänglig i hela landet via Yles kanaler", säger filmens producent Johan Ljungqvist i ett pressmeddelande.

I sommar är det 80 år sedan striderna på Hangöfronten bröt ut.

Dokumentären handlar om förberedelserna för kriget på Hangöfronten under fortsättningskriget, om bygget av Harparskoglinjen som försvarslinje, och om linjens betydelse under Sovjets arrendetid.

Läs mera:

Dokumentären om Harparskoglinjen är klar – lanseringen skjuts upp till våren

Åttio år efter att Harparskoglinjen på gränsen mellan Hangö och Ekenäs byggdes, kommer den västnyländska dokumentären. Det lokala filmteamet har som mål att nå en stor, bred, nordisk publik.

Läs också