Hoppa till huvudinnehåll

Lewis Hamilton fortsätter i Mercedes – gemensamt mångfaldssamarbete ingår i dealen

Lewis Hamilton under säsongsavslutningen i Abu Dhabi.
Lewis Hamilton under säsongsavslutningen i Abu Dhabi. Lewis Hamilton under säsongsavslutningen i Abu Dhabi. Bild: XPB Images / AOP Lewis Hamilton

Det blir åtminstone en säsong till i formel 1 för Lewis Hamilton. Britten har vunnit sju VM-titlar och blir ensam rekordhållare om han vinner en åttonde gång. Kontraktet är ettårigt och Hamilton, som förra säsongen var engagerad i BLM-rörelsen, kommer i fortsättningen att jobba för ökad mångfald i samarbete med Mercedes.

Formel 1-stallet Mercedes meddelar på sin webbplats att man är överens om ett ettårskontrakt med sin stjärna Lewis Hamilton.

Det har betraktats vara så gott som klart att britten fortsätter i stallet, men kontraktsskrivningen har dragit ut på tiden.

Den 36-årige Hamilton har kört för Mercedes under de åtta senaste säsongerna. Hamilton har vunnit 95 lopp och 7 VM-titlar. Säsongen 2020 slog Hamilton Michael Schumachers segerrekord (91 GP-vinster) och britten är tillsammans med Schumacher delad etta i antalet VM-segrar.

Jobbar för ökad mångfald

Hamilton var under säsongen 2020 en frontfigur för BLM-rörelsen inom formel 1. Han vill även framöver vara engagerad.

– Vi fortsätter resan som vi startade för att öka mångfalden inom motorsporten för kommande generationer. Jag är tacksam för att Mercedes har visat sitt stora stöd för mitt behov av att jobba med det, uppger Hamilton på stallets webbplats.

– I år kommer vi att grunda en stiftelse för mångfald och inkludering inom sporten.

Mercedeschefen Markus Schäfer är nöjd med överenskommelsen.

– Lewis är en varmhjärtad person som verkligen bryr sig om världen runt honom. Han vill göra skillnad. Mercedes-Benz delar hans känsla för ansvar. Vi är stolta över att vara en del i en ny gemensam stiftelse för att öka mångfalden inom motorsporten.

Formel 1-säsongen 2021 blir den femte raka som Lewis Hamilton och Valtteri Bottas bildar Mercedes förarpar. Säsongen börjar den 28 mars i Bahrain.

Läs också