Hoppa till huvudinnehåll

Molde får inte spela Europa League på norsk mark – Nordens sista hopp i Europa startar slutspelet i Spanien

Molde jublar efter mål.
Molde gjorde en stark höst i gruppspelet och tog sig vidare. Molde jublar efter mål. Bild: EPA Molde FK

Molde mot Hoffenheim på spansk mark – så blir det när Europa League-slutspelet startar om ett par veckor. Det enda nordiska laget i Europaspelet måste flytta sin hemmamatch.

Coronarestriktioner tvingar ut Uefa i spagatläge för att få ihop programmet i omstarten av Champions League och Europa League.

Förra veckan klarnade det att RB Leipzigs hemmamatch mot Liverpool spelas i Budapest den 16 februari. Anledningen är att Tyskland har skärpt sina regler för inresa till landet från Storbritannien på grund av den brittiska varianten av coronaviruset.

– Vi är i en egen bubbla och vi kunde ha fått vara ett undantag. Vi kunde ha spelat i Leipzig utan att sprida viruset, tyckte Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Borussia Mönchengladbachs hemmamöte med Manchester City den 24 februari har också varit ett frågetecken. Förra veckan var beskedet från den tyska klubben att man tagit kontakt med bland annat FC Midtjylland i jakten på en neutral plan att spela på.

På måndagen kom ändå beskedet Mönchengladbach och City också möts i Budapest. Datum och klockslag står kvar som tidigare.

Det florerar också rykten om att Atlético Madrids hemmamöte med Chelsea den 23 februari flyttas till Warszawa på grund av Spaniens restriktioner.

Ingen Europa League-fotboll i Norge

Samma vecka som Champions League-slutspelet startar med åttondelsfinaler är det också dags för återstart i Europa League.

När slutspelet startar med sextondelsfinaler är Molde det enda nordiska laget som fortfarande är med i Europaspelet.

På måndagen blev det bekräftat att den norska klubbens hemmamatch mot Hoffenheim också flyttas. Norges strikta coronaregler leder till att Molde måste spela på neutral plan i Spanien.

Molde och Hoffenheim möts på La Liga-femman Villarreals hemmastadion på den spanska östkusten den 18 februari. Hoffenheim skriver på Twitter att returmatchen spelas i Tyskland den 25 februari.