Hoppa till huvudinnehåll

Räddningsoperationen vid ladugård i Pudasjärvi är över – två kor kunde räddas

Kor i fähus.
Arkivbild. Räddningsoperationen betecknas som mycket svår Kor i fähus. Bild: Jyrki Lyytikkä / Yle cowshed,ladugårdar,Boskap,lantbruk,lantbruksföretagare,jordbruksproduktion,lantarbetare,boskapsskötsel,mjölk,Mjölkmaskin,mjölkmaskiner,mjölkning,Mjölkkor,kor,dikor,mjölkningsstationer,mjölkboskapsgårdar,nötkreatur

Räddningsverket i Norra Österbotten hade under morgonen och förmiddagen en utmanande operation - att rädda flera kor som fallit ner i en gödselränna vid en ladugård i Pudasjärvi. Två kor gick att rädda medan två andra dog. Räddningsverket försökte rädda korna med hjälp av talja och vinsch.

Gödselrännan var bara 60 centimeter bred och 1,8 meter djup, så korna hade kilats fast i rännan och var därför svåra att få upp. Rännan var full av flytande gödsel.

Enligt MTV:s nyheter inträffade olyckan då kornas inhägnad gått sönder under natten och korna kommit in i en annan del av ladugården.

Där hade korna lyckats sparka sönder locket till gödselrännan och ramlat i.

Larmet gick vid sjutiden i morse. Räddningsverket sände ett manskap på tio personer till platsen. En veterinär fanns också på plats.

Läs också