Hoppa till huvudinnehåll

Teatrar i Vasa börjar samarbeta – konsert till mammor står först på tur

En man och en kvinna i munskydd står i en trappa.
Vasa stadsteaters chef Seppo Välinen och Wasa Teaters chef Ann-Luise Bertell har tagit initiativet till samarbetet. En man och en kvinna i munskydd står i en trappa. Bild: Vasa stadsteater Wasa Teater,Vasa stadsteater,ann-luise bertell

Wasa Teater och Vasa stadsteater kommer att ordna program för äldre samt en morsdagskonsert tillsammans.

Under våren kommer Wasa Teater och Vasa stadsteater att samarbeta kring en del program. Det är teatercheferna som träffats och initierat samarbetet.

– Vi på teatrarna har ett ansvar för välmående, speciellt i dessa tider, och vi kan producera upplyftande program till våra äldre på två språk. Vi tror att ett småskaligt samarbete växer till något större med tiden, säger Seppo Välinen på Vasa stadsteater.

Teatrarna kommer att producera material för sändningar i bildtelefontjänsten Alvar som till exempel hemvårdens klienter använder.

– Innehållet består av dikter, sånger, teaterberättelser och rundturer i teaterhuset. Vi har också presenterat skådespelarnas husdjur och diskuterat hurudana husdjur klienterna haft, säger Ann-Luise Bertell på Wasa Teater.

Mödrar hyllas med morsdagskonsert

Wasa Teater och Vasa stadsteater samarbetar också kring två morsdagskonserter som planeras till 7–8 maj i år. Det blir en två- eller till och med flerspråkig morsdagskonsert.

– Båda teaterhusen har starka sångare och många musikkunniga, det känns kreativt och bra att göra detta tillsammans, säger Bertell och Välinen.

Läs också