Hoppa till huvudinnehåll

Nya uppgifter om petningen av Patrik Laine – finländaren uppges ha förolämpat assisterande tränare

Patrik Laine ser allvarlig ut.
Patrik Laine har hunnit spela fyra matcher för Columbus. Patrik Laine ser allvarlig ut. Bild: Jason Mowry/Icon Sportswire Patrik Laine,Columbus Blue Jackets

Vad var egentligen orsaken till att Patrik Laine fick nöta bänk i Columbus senaste match mot Carolina? Källor till amerikanska medier hävdar att finländaren uttryckte sig ”respektlöst” mot en assisterande tränare. "Ibland säger man saker som man inte vill säga", erkände Laine på dagens träning.

Efter två mål i söndagens match mot Carolina var Columbus nyförvärv Patrik Laine bänkad under de drygt 26 sista minuterna av nästa dags match mot samma lag.

Laine var poänglös i matchen och många antog att den sista droppen för den hetlevrade Blue Jackets-tränaren John Tortorella var finländarens rätt så slappa försvarsspel vid Hurricanes 2–2-mål. Laine spelade inte mer efter målet och efteråt ville chefstränaren Johns Tortorella inte gå in på detaljer.

– Flera saker är kopplade till detta, och det är saker som vi håller innanför omklädningsrummets väggar. Jag var tvungen att göra det. Att bänka en spelare är det sista jag vill göra, men om jag måste göra det så gör jag det, sade Tortorella under presskonferensen.

Enligt The Columbus Dispatch handlade petningen ändå händelser om utanför rinken. Tidningen uppger att ett olämpligt språkbruk av Laine ska ha varit orsaken till beslutet.

”Verbal respektlöshet”

En källa till tidningen hävdar att Laine ska ha uttryckt sig opassande gentemot en assisterande tränare i laget. Exakt vad som sades och till vem är oklart, men ytterligare en ”insatt källa” bekräftar uppgifterna för tidningen.

Tortorella har sällskap av assisterande tränarna Brad Larsen och Brad Shaw på bänken under matcherna. Larsen ansvarar för anfallarna, medan Shaw svarar för försvararna.

Också The Athletic (bakom betalmur) kommer med liknande påståenden. Sidans källa berättar att Laine bänkades efter ”verbal respektlöshet” mot en medlem av tränarteamet.

Blue Jackets slog till slut Carolina med 3–2. På fyra matcher i sin nya klubb har Laine stått för 3+0.

Svaret: "Jag förtjänade det"

I samband med Columbus onsdagsträning mötte Laine till slut media och tog ställning till vad som hänt.

The Athletic-journalisten Aaron Portzline rapporterade på Twitter att den finländske yttern tyckte att han förtjänade att bli bänkad, men att han inte tror att incidenten påverkar hans framtid i laget.

– Vi har gått vidare. Vi har snackat om vad som hände och det kommer att stanna i omklädningsrummet.

– Allt är bra nu. Ibland säger man saker som man inte vill säga, erkände Laine.

Tränaren Tortorella bekräftade också att man gått vidare och att Laine kommer att spela i torsdagens match mot Chicago.

Artikeln uppdaterad med Laines kommentarer klockan 20.21.