Hoppa till huvudinnehåll

Hangö stadsstyrelse säger nej till nytt kafébygge i Östra hamnen

Hangö östra gästhamn från luften.
Företaget Hangon vohveli vill bygga kafé med uteservering i Östra hamnen i Hangö. Hangö östra gästhamn från luften. Bild: Linus Westerlund / Yle Hangö,gästhamnar,Östra hamnen, Hangö,båtar,segelbåtar,flygbilder,drönare (obemannad luftfarkost),östra hamnen i hangö

Företaget Hangon vohveli vill bygga ett kafé med uteservering i Östra hamnen i Hangö. Stadsstyrelsen säger nej till planerna.

Företaget vill bygga längs Strandgatan i närheten av restaurang HSF. Tanken är att kaféet är öppet på somrarna. Företagaren planerade också att ansöka om rätt att sälja och servera alkohol.

Stadsdirektören föreslog att området reserveras men politikerna i stadsstyrelsen beslutade efter omröstning, 8-1, att inte reservera området åt Hangon vohveli.

En karta över östra hamnen i Hangö.
Här skulle det nya bygget placeras. En karta över östra hamnen i Hangö. Bild: Hangö stad Hangö,stadskartor,Västnyland,Östra hamnen, Hangö

Det var stadsstyrelsens ordförande Torbjörn Ekholm (SFP) som föreslog att Hangö inte reserverar området åt Hangon vohveli. Hans förslag fick understöd av Pertti Ruuska (Sannf) och Bernt Förström (SDP).

I omröstningen stöddes Ekholms förslag dessutom av SFP:arna Helena Lesch-Saarinen och Sture Söderholm. Aila Pääkkö (SDP), Päivi Rahkola (Saml) och Birgitta Gran (VF) tyckte inte heller att det var en bra idé med en ny servering i Östra hamnen.

Jorma Nousiainen (SDP) röstade för att reservera tomten åt företaget.