Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Första individuella loppet i skidskytte-VM – herrsprinten kan bli en helnorsk uppvisning

I skidskytte-VM i slovenska Pokljuka delas i dag ut de första individuella medaljerna då herrarnas åker sprint. Säsongens alla sprintlopp har vunnits av en norrman och risken är stor att det i dagens tävling också blir norskt jubel. Tero Seppälä åker för en plats bland de femton främsta.

Säsongens sex sprintlopp så här långt har resulterat i norsk seger. Johannes Bø har tagit tre segrar, Tarjei Bø, Johannes Dale och Sturla Holm Lægreid varsin seger. I Oberhof tog norrmännen en trippelseger och i Hochfilzen till och med fyrdubbel seger!

Mycket talar för att dagens sprint igen kan resultera i norskt jubel. Alla fyra norrmän i loppet har alltså redan en sprintseger från i år. Om en misslyckas finns det tre övriga som kan fylla hålet.

De som kan ha en chans att utmana norrmännen är fransmännen Emilien Jaquelin och Quentin Fillon Maillet som båda har den åkstyrka som krävs för att slå norrmännen. Benedikt Doll och Arnd Peiffer skall inte heller räknas bort från medaljkampen. Men om de skall lyckas ta guldet krävs perfekt skytte medan norrmännen måste ha en sämre dag på vallen.

En som kan överraska och få till det är Martin Ponsiluoma. Ponsiluoma har chans att överraska ifall skyttet fungerar. I spåret klarar han av att hålla samma fart som alla norrmän förutom Johannes Bø. Om inte Bø misslyckas totalt i skyttet torde han vara segrare i loppet.

För de finska herrarna skulle det gälla att få till resultat som ger dem en plats i jaktstarten på söndag. Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula har chans till placeringar bland de trettio främsta, medan Tero Seppälä definitivt kan vara med och kämpa om placeringar bland de femton främsta. Ifall av prickfritt skytte kan Seppälä till och med finnas bland de tio främsta.

Herrar sprint kl.15.20 TV2 och Arenan

Läs också