Hoppa till huvudinnehåll

Första VM-guldet i karriären för Corinne Suter – dubbelt Schweiz på pallen i störtlopp

Corinne Suter jublar efter VM-störtloppet
Corinne Suter tog sitt första VM-guld. Corinne Suter jublar efter VM-störtloppet Bild: AFP / Lehtikuva alpint,Corinne Suter

Det blev en ny schweizisk medaljfest i VM. Corinne Suter var vassast av alla i störtloppet och fick kliva högst upp på prispallen. Jag hade ett bra åk och är väldigt nöjd, säger Suter.

Starten på VM i alpint har på damsidan gått helt och hållet i Schweiz regi. I torsdags tog Lara Gut-Behrami guld i super-G medan Corinne Suter knep silvret.

I dagens störtlopp fick båda kliva upp på prispallen igen men den här gången var Suter bäst. Hon tog sitt första mästerskapsguld i karriären, och landets första störtloppsguld på 32 år.

– Jag hade ett bra åk och är väldigt nöjd. Jag visste att medaljchansen var större i störtlopp men så inledde jag ändå VM med silver i super-G, och det var fantastiskt.

– Idag var en ny dag och på morgonen kände jag mig väldigt bra. Jag gjorde allt jag kunde, säger Suter efter tävlingen.

Gut-Behrami som var en av tävlings stora favoriter såg länge ut att gå mot ett nytt guld, men hon gjorde en liten miss i mitten av backen och tappade till slut 37 hundradelar mot Suter. Det blev ändå ett brons för Gut-Behrami.

Dagens överraskning var Kira Weidle. Tyskan gjorde sitt livs tävling och knep silvret. Hon förlorade med två tiondelar till dagens vinnare Corinne Suter.

Resultat, störtlopp damer:

1. Corinne Suter SUI 1.34,27
2. Kira Weidle GER +0,20
3. Lara Gut-Behrami SUI +0,37
4. Ester Ledecka CZE +0,44
5. Ramona Siebenhofer AUT +0,50
5. Michelle Gisin SUI +0,50
7. Tamara Tippler AUT +0,54
8. Elena Curtoni ITA +0,83

Läs också