Hoppa till huvudinnehåll

Kriechmayr vann nytt guld med minsta möjliga marginal – fransmannen Muzaton undvek stor krasch efter otrolig piruett

Först ut i backen och snabbaste tiden av alla åkare. Vincent Kriechmayr vann störtloppet i VM. Dagens mest spektakulära åk stod Maxence Muzaton för när han var på vippen att krascha.

Hemmahoppet Dominik Paris hade varit snabbast i de båda träningsåken inför VM-störtloppet, men när det gällde som mest höll inte italienaren. Han gjorde en stor miss efter en dryg minuts åkning och blev inte bättre än fyra.

I stället var det österrikaren Vincent Kriechmayr som knep guldet – precis som han gjorde i super-G för några dagar sedan. Kriechmayr var första åkare ut i backen och hans tid 1.37,79 blev dagens snabbaste.

Kriechmayr vann ändå guldet med minsta möjliga marginal. Tysken Andreas Sander, med nummer två på bröstet, var bara en hundradel långsammare.

– Det var inte lätt att vara första åkare i backen men det räckte för seger, säger Kriechmayr i sin segerintervju.

Fransmannen Maxence Muzaton var nära att krascha i sitt åk men lyckades mirakulöst hålla sig på benen efter en manöver som är mer vanlig i slopestyle. Muzaton gjorde en piruett, återfick balansen och kunde rädda situationen.

– Där hade han nog tur, helt otroligt. Backen är ojämn och han träffar ett hål, ytterskidan far rakt åt vänster medan innerskidan håller linjen, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell.

Fransmannen tog sig ändå för höger knä men det återstår att se om han drabbats av någon större skada.

Resultat, störtlopp:

1. Vincent Kriechmayr AUT 1.37,79
2. Andreas Sander GER +0,01
3. Beat Feuz SUI +0,18
4. Marco Odermatt SUI +0,65
4. Dominik Paris ITA +0,65
6. Christof Innerhofer ITA +0,90