Hoppa till huvudinnehåll

Från värmen i Qatar till snöyran i Bundesligan – världens bästa klubblag Bayern München slirade till oavgjort på hemmaplan

fotboll i snöyra
Bayern Münchens Leroy Sane försöker komma loss. fotboll i snöyra Bild: AFP / Lehtikuva FC Bayern München

Bayern München togs snabbt ner på jorden efter att laget förra veckan vann VM-finalen för klubblag i Qatar. Måndagens match i Bundesligan mot Armenia Bielefeld blev en ordentlig missräkning för Bayern som i snöyran i München fick nöja sig med 3–3.

Ännu förra veckan såg ingenting ut att kunna stoppa Bayern som i Qatar firade sin sjätte titel inom nio månader med segern i VM-finalen för klubblag.

fotboll i snöyra
Armenia Bielefeld trivdes i snön. fotboll i snöyra fotboll

I snöyran visade ändå Armenia Bielefeld att inga poäng ska tas för givna. Bielefeld ligger bland de sista i tabellen i Bundesligan men lyckades i två repriser leda matchen med två mål före Bayern till slut klarade oavgjort.

Framför allt början av matchen var svår för Bayern då Michel Vlap och Amos Piper satte bollen i mål förbi Bayern-målvakten Manuel Neuer.

fotboll i snöyra
"Var är straffområdet?" fotboll i snöyra fotboll

Trots att planen var i bättre skick under andra halvleken lyckades ännu Christian Gebauer göra ett mål för Armenia Bielefeld.

Bayerns målskyttar var Robert Lewandowski, Corentin Tolisso och Alphonso Davies.

fotboll i snöyra
Manuel Neuer väntar på matchstart fotboll i snöyra Bild: AFP / Lehtikuva fotboll

För Armenia Bielefeld kan poängen vara viktig med tanke på relegeringskampen. Bayern har i sin tur fortfarande en betryggande ledning på fem poäng före Leipzig då man spelat 21 omgångar.