Hoppa till huvudinnehåll

Köttkontrollen i Karis stänger - coronaläget fick omsättningen att halveras

Restaurang Köttkontrollen i centrala Karis har ansökt om konkurs. Coronaläget har gjort att få äter ute om kvällarna och företaget ser inte att det är någon vits att fortsätta med verksamheten.

Coronaepidemin har påverkat restaurangen väldigt negativt. Sommaren var bra, men allt annat har varit riktigt dåligt, konstaterar restaurangchefen Mikael Kokkonen.

Han beskriver verksamheten som tungrodd. Försäljningen har inte varit tillräckligt stor och högen med fakturor blir högre för varje dag som går.

- Vi måste tänka på oss själva lite också. Dag in och dag ut lever vi utan lön, säger han.

Hör Mikael Kokkonen beskriva hur det varit att driva en restaurang i coronatider i ljudklippet nedan.

  • Europas krutdurk: Islänningarna lever med Ragnarök under fötterna

    Risken för utbrott ökar i takt med att glaciärerna smälter.

    I takt med att världen blir varmare och de isländska glaciärerna smälter, ökar också risken för vulkanutbrott på Island. Glaciärerna har nämligen en funktion som ett slags "lock" på berggrunden. När det locket lyfts har lavan lättare att ta sig upp till ytan. Men vad beror det på att Island är så otroligt vulkaniskt aktivt?

  • Forskning: Två av fem äldrevårdare har övervägt att säga upp sig

    Allt fler känner sig utmattade efter arbetsdagen.

    Det har blivit vanligare för äldrevårdare runtom i Finland att vilja säga upp sig. Två av fem äldrevårdare har övervägt att avsluta sin karriär inom branschen. Det visar ny forskning vid universiteten i Helsingfors och Jyväskylä, rapporterar nyhetsbyrån STT.

Läs också