Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstadsbolaget Norlic köps upp av redovisningsjätten Rantalainen

Ett par glasögon ligger på en hög med papper i en mapp.
Ett par glasögon ligger på en hög med papper i en mapp. Bild: Simone Voigt/Mostphotos glasögon,pappersarbeten,kontorsarbete,stress,byråkrati,administration,information,skatteredovisning,skatt,skattebyrå,mappar

Redovisningsbyrån Rantalainen har köpt aktierna i Jakobstadsföretaget Norlic Ab. Säljare är företagets tjugo aktieägare. Tillsammans blir företagen landets största i sin bransch.

Redovisningsbyrån Norlic har köpts upp av Rantalainen, en av Finlands största redovisningsbyråer.

- Vi får vara med och bygga upp Finlands största redovisningsbyrå bland annat genom att göra Rantalainen till branschens största svenskspråkiga tjänsteleverantör, säger Norlics vd Cedric Frostdahl.

I koncernen ingår också dotterbolaget Best Accounting.

Bygger landets största redovisningsbyrå

Norlic är i dagsläget den största redovisningsbyrån i Österbotten med en omsättning på ungefär nio miljoner euro och 135 anställda.

Frostdahl säger att Norlic fick flera förfrågningar i våras av intresserade köpare. Man valde Rantalainen eftersom företagen har liknande värderingar och arbetssätt.

Rantalainen hade i sin tur en omsättning på 63 miljoner euro förra året och 850 anställda.

Stor affär även i nationella mått

Enligt direktör Kimmo Martikainen, som är ansvarig för företagsköp hos Rantalainen är köpet ett av de största företagsarrangemangen i ekonomiförvaltningsbranschen i Finland i år.

Norlics största ägare är Caj-Anders Skog genom företaget Purmo Autic Ab, Roger Back, Tore Back och Jan Kronqvist. Säljarnas nyckelpersoner blir aktieägare i Rantalainen och fortsätter även arbeta i koncernen.

Cedric Frostdahl blir aktieägare i Rantalainen och direktör för Österbottenregionen.

Tills vidare fortsätter Norlic verksamheten under sitt eget varumärke.

Läs också