Hoppa till huvudinnehåll

Vill du bli juniorreporter?

programledare
Barnnyheternas programledare Roxy, Challe och Malin behöver din hjälp! programledare Bild: Yle programledare

Är du 12–13 år och nyfiken i en strut? Njuter du av att ställa besvärliga frågor, är bra på att lyssna och älskar att stå framför kameran? 

Om du svarar ja är du kanske den vi söker!

Snart kör nyheterna för barn igång igen. Då behöver vi några glada reportrar som kan hjälpa Challe, Malin och Roxy i sitt jobb att berätta om allt som händer i vårt land – och i resten av världen.

Till din hjälp har du en redaktör som filmar och instruerar dig. Ibland jobbar du tillsammans med andra juniorreportrar, ibland med någon av programledarna och ibland jobbar du ensam.

Så här anmäler du ditt intresse

Om du bor så att du med enkelhet kan ta dig till Ylehuset i Böle eller i Vasa och är intresserad av att bli juniorreporter i världens bästa nyhetsprogram för barn på finlandssvenska, kan du anmäla ditt intresse till e-postadressen: eva.geberg@yle.fi eller som meddelande till WhatsAppnumret 040 484 1413. Skriv vad du heter, hur gammal du är och om du bor i Helsingfors eller Vasa.

Om du anmäler dig senast fredagen den 5.3 kommer du att få en inbjudan till en casting som sker torsdagen den 11.3 i Helsingfors och lördagen den 13.3 i Vasa.

Korrespondenter

Om du inte bor i Helsingfors eller i Vasa – eller ens i Finland – har du ändå möjlighet att vara med! Vi behöver nämligen korrespondenter som själva kan filma och berätta om vad som händer där de bor. 

Om du tycker om att prata till kameran och filma dig själv och är tekniskt kunnig – eller har någon i din närhet som kan hjälpa dig att filma och skicka in material – gör en kort video (max en minut) där du berättar om dig själv och varför du vill bli nyhetskorrespondent. Skicka videon till sandra.stromvall@yle.fi eller till WhatsAppnumret 040 484 1413.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP