Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Friidrottarna jagar FM-medaljer och EM-gränser i Jyväskylä

Inomhussäsongen i friidrott fortsätter med FM-tävlingar i Jyväskylä under veckoslutet. Säsongen har hittills bjudit på lovande resultat, framför allt av landets främsta damer.

Under vintern har finländska rekord noterats av Sara Kuivisto, Nooralotta Neziri, Lotta Kemppinen och Ella Junnila. Nivån har varit så hög att Finland ser ut att få en stor trupp till inomhus-EM i Polen i början av mars.

I Jyväskylä kommer landets friidrottstoppar att kämpa om FM-medaljer och samtidigt försöka nå kvalgränserna för de kommande EM-tävlingarna. Inomhus-EM är ett viktigt mål för många eftersom en stor del av sommarens tävlingar aldrig blev av på grund av coronapandemin.

Finalerna på 60 meter hör till veckoslutets delikatesser. HIFK:s Lotta Kemppinen är storfavorit på damsidan efter att hon denna vinter slagit det urgamla nationsrekordet.

På herrsidan riktas blickarna mot duellen mellan Samuli Samuelsson och Samuel Purola.

Också damernas 1500 meter blir intressant med Borgå Akilles-löparen Sara Kuivisto i toppform. IK Falkens Nathalie Blomqvist är regerande mästare och kan tänkas få draghjälp av Kuivisto till en topptid som i bästa fall kan ge Blomqvist en EM-biljett.

Också damernas femkamp, med bland annat Maria Huntington, hör till veckoslutets godbitar.

Yle sänder inomhus-FM i Jyväskylä med svenska kommentarer av Niklas Henrichson och Mikael Ylöstalo.

Lördag
Yle Arenan klockan 12.50–16.45
TV2 klockan 17.25–19.10

Söndag
Yle Arenan klockan 11.55–16.45
TV2 klockan 11.55–13.15 och 19.05–21.00

Läs också