Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Herrarnas tur att åka stafett i skidskytte-VM – räkna med dramatik och överraskande vändningar

Den näst sista tävlingsdagen i skidskytte-VM bjuder på stafetter. De finländska herrarna har stått för fina stafettinsatser den här säsongen. Kan de upprepa sjundeplatsen från Anterselva?

Herrstafett klockan 16.00

De norska herrarna har varit på prispallen i alla stafetter den här säsongen, trots att skyttet ibland har varit överraskande darrigt. I VM har de norska herrarna inte presterat på samma nivå som i världscupen och det innebär att Frankrike, Tyskland och Ryssland kommer att bjuda på tufft motstånd.

I det norska laget gör Vetle Sjåstad Christiansen sin första start i VM, dessutom som ankare. Kampen om platserna i det norska laget har varit stentuff. Trots att Christiansen fyra gånger slutat fyra i världscupen den här säsongen höll han på att bli utanför VM-laget. Nu får han då chansen i stafetten och vill garanterat visa att han är värd förtroendet. Men räcker det?

Norrmännen har inte råd att missa på vallen om de vill vinna. Frankrike har åkare av samma kaliber som Norge och förlorar inte i spåret. Ryssland har snäppet vassare skyttar och är garanterat ute efter att öppna medaljkontot i VM. Tyskland ska inte heller räknas bort, efter en svag inledning på VM börjar de nu få upp farten.

Får man till den perfekta insatsen kan till och med en femteplats vara inom räckhåll

Stafetten kommer att bli en rysare där dramatik och överraskande vändningar inte går att undvika.

De finländska herrarna har visat sig på styva linan i stafetterna den här säsongen. I Anterselva tog man den bästa placeringen på 17 år.

I Pokljuka kommer troligen herrarnas stafettinsats att bli den bästa finländska placeringen i årets VM. Kan man göra en likadan insats som i Anterselva är en placering bland de tio främsta möjlig. I Anterselva var Finland sjua, utan en perfekt insats. Får man till en perfekt insats kan till och med en femteplats vara inom räckhåll för Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta och Olli Hiidensalo.

Stafetten sänds i TV2 och på Arenan och kommenteras på svenska av Magnus Eklöv.

Läs också