Hoppa till huvudinnehåll

18 raka segrar: Inget stoppar Manchester City, korta Sterling hoppade högst och sänkte Arsenal

Raheem Sterling i vit tröja hålls dras i armen av Rob Holding i röd blus.
Raheem Sterling och Manchester City var steget före Rob Holding och Arsenal. Raheem Sterling i vit tröja hålls dras i armen av Rob Holding i röd blus. Bild: All Over Press Raheem Sterling

Absolut ingenting stoppar Manchester City just nu. Laget håller sitt tiopoängsförsprång i Premier League och förlängde sin förlustfria svit till 25 matcher genom att på bortaplan slå Arsenal med 1–0. 170 centimeter långa Raheem Sterling nickade in enda målet mot hemmalagets resliga mittbackar.

Senast Manchester City besökte norra London blev det förlust, då Tottenham vann med 2–0. Det var den 25 november i höstas.

Sedan dess har Cityspelarna inte satt en fot fel. Trots ett väldigt späckat program lyckas laget prestera på topp, match efter match.

När City nu var tillbaka i norra London fick klubben en drömstart i mötet med Arsenal. Bara en dryg minut var spelad då ett inlägg från Riyad Mahrez nickades i mål av Raheem Sterling.

– Jag är 170 centimeter lång. Varje gång jag gör ett mål med huvudet är jag nöjd, säger Sterling till Sky Sports.

– Vi flyttade runt bollen bra och pressade dem. Vi var aggressiva första fem, säger Sterling om starten som blev avgörande.

Sju insläppta på 25 matcher

För mer behövdes inte. Arsenal lyckades inte skapa en enda riktigt farlig målchans på hela matchen. City vann med 1–0 och förlängde en lång rad med imponerande sviter.

25 matcher i rad utan förlust i ligan och cuperna, och på de 25 matcherna har City bara släppt in sju mål. 18 segrar på raken. Elva ligasegrar i rad sedan årsskiftet, den bästa starten på ett kalenderår ett engelskt klubblag någonsin gjort. Och elva raka bortasegrar, tangerat kubbrekord.

Och av bara farten tog City också åttonde raka ligasegern mot Arsenal.

Luckan i täten på Premier League är tio poäng stor, och det ser inte ut att finnas något som kan hindra Manchester City från att ta tredje ligatiteln på fyra säsonger. Nu är frågan mer hur långa de imponerande sviterna blir.

Premier League:

West Ham–Tottenham 2–1 (1–0)
5. Michail Antonio 1–0, 47. Jesse Lingard 2–0, 64. Lucas Moura 2–1.
Aston Villa–Leicester 1–2 (0–2)
19. James Maddison 0–1, 23. Harvey Barnes 0–2, 48. Bertrand Traore 1–2.
Arsenal–Manchester City 0–1 (0–1)
2. Raheem Sterling 0–1.
Manchester United–Newcastle 3–1 (1–1)
30. Marcus Rashford 1–0, 36. Allan Saint-Maximin 1–1, 57. Daniel James 2–1, 75. Bruno Fernandes (str). 3–1.