Hoppa till huvudinnehåll

Kör försiktigt! Väglaget är dåligt i stora delar av landet

En bil med starka framlyktor kommer körande längs en snöig Nordenskiöldsgata i Helsingfors.
Sikten är dålig på grund av snö, slask eller regn. En bil med starka framlyktor kommer körande längs en snöig Nordenskiöldsgata i Helsingfors. Bild: Lehtikuva vägtrafik,bilar,snö,vinter,trafik,Helsingfors,Nordenskiöldsgatan,framlykta

Väglaget är dåligt eller mycket dåligt i stora delar av Finland på söndagen. Sikten är dålig på grund av rikliga mängder snö, snöblandat regn eller regn.

Meteorologiska institutets karta varnas för dåligt väglag i hela landet förutom i landets nordöstra delar. Sämst är väglaget på linjen Österbotten till Nyland.

På Twitter uppmanar Räddningsverket i Östra Nyland uppmanar bilister att vid behov sänka hastigheten på grund av den dåliga sikten och de hala vägarna.

Hoppa över Twitterpostning

Temperaturen går över till plussidan vid kusten

Under dagen stiger temperaturen över nollstrecket längs västkusten och kanske också vid delar av sydkusten. I väst är det mestadels uppehåll, men på eftermiddagen kan det lokalt snöa eller regna.

I öst väntas det snöa rejält ännu under natten och morgonen, men under dagen klarnar det upp.

Även om det på många håll blir varmare gäller det inte hela landet. I östra Lappland förutspås temperaturen röra sig kring -20 grader.

Läs också