Hoppa till huvudinnehåll

Ryske NHL-stjärnan Artemij Panarin tar paus – Rangers uppger att det är politiskt laddat spel efter stödet till Navalnyj: "Skrämseltaktik"

Artemij Panarin i Rangers.
Artemij Panarin hade en grym säsong i fjol och noterade 95 poäng på 69 matcher. Artemij Panarin i Rangers. Bild: All Over Press Artemi Panarin

En av NHL:s allra största stjärnor tar en paus. Ryske anfallaren Artemij Panarin anklagas för misshandel – några veckor efter att han visade sitt stöd för Aleksej Navalnyj.

New York Rangers-stjärnan Artemij Panarin kommer inte att spela ishockey den närmaste tiden. Det beskedet kom från andra sidan Atlanten på måndagen.

Anledningen är anklagelser som riktas mot Panarin i hemlandet Ryssland.

Den förre KHL-tränaren Andrej Nazarov påstår i ryska medier att Panarin misshandlade en 18-årig kvinna i en bar i Riga 2011. Vid tidpunkten var Nazarov tränare för Panarins lag Vitjaz.

Panarin har snittat över en poäng per match i årets grundserie, men nu pausar han i NHL. Hans klubb Rangers ger sitt stöd.

”Artemij förnekar med eftertryck alla anklagelser i den här påhittade historien. Det här är en skrämseltaktik efter att han har uttalat sig i politiska frågor. Han är omskakad och oroad och tar en paus. Vi kommer att hjälpa honom att identifiera källan till de här ogrundade anklagelserna”, skriver Rangers i ett uttalande.

Hoppa över Twitterpostning

Tränaren är Putin-anhängare

Roten till det hela uppges vara Panarins ställningstaganden i sociala medier. För några veckor sedan gav han den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj sitt stöd.

Navalnyj greps och dömdes till fängelse i Ryssland nyligen.

Det är inte första gången som Panarin uttrycker sig politiskt. Han har kritiserat Rysslands president Vladimir Putin vid flera tillfällen.

Det som gör det aktuella fallet än mer politiskt laddat är faktumet att Andrej Nazarov är stor anhängare av Putin.

Läs också