Hoppa till huvudinnehåll

Transfern börjar ge utdelning för Winnipeg – Pierre-Luc Dubois matchvinnare mot Vancouver: ”Inte på min egen nivå än”

Pierre-Luc Dubois jublar tillsammans med Mark Scheifele.
Pierre-Luc Dubois gjorde tre poäng i nattens match. Pierre-Luc Dubois jublar tillsammans med Mark Scheifele. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved ishockey,NHL,Pierre-Luc Dubois

Det dröjde ett tag men nu har Pierre-Luc Dubois presenterat sig på allvar i Winnipeg Jets. Dubois gjorde två mål och valdes till matchens lirare när Winnipeg slog Vancouver efter förlängning.

Det har gått en månad sedan Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois bytte klubbar med varandra. I Columbus har Laine hunnit göra nio matcher och sju poäng, medan Winnipeg har fått vänta längre på att sitt nyförvärv ska börja leverera.

Dubois satt i karantän i 14 dagar innan han kunde börja spela för Winnipeg och strax efter debuten åkte han på en skada som höll honom borta i fyra matcher.

Men i nattens match mot Vancouver var Dubois i sitt esse. Han gjorde sina två första mål för klubben och avgjorde i förlängningen.

– Jag är inte på min egen nivå än, det finns mycket att förbättra i tajmingen och utförandet. Det kändes bra på isen och mina kedjekamrater hjälpte mig när jag fattade fel beslut, säger Dubois som spelade som ytter i första kedjan tillsammans med Mark Scheifele och Blake Wheeler.

"Lättade på bördan"

Dubois gjorde Winnipegs 1–2-reducering i den andra perioden och spelade sedan fram till Neal Pioks 3–2 i mitten av den sista akten. 27 sekunder in i förlängning avgjorde Dubois matchen framspelad av Scheifele och Wheeler.

– Min första match var en sådan som man vill glömma, den andra kändes bättre men sen kom skadan. Nu fick jag göra mål och det lättade på bördan.

– Segermålet började med att Wheeler vann pucken i sarghörnet och sedan fick understöd av Scheifele. Sedan fick jag ett en mot en-läge och det var bara att försöka komma in på mål, säger Dubois.

Winnipegs tränare Paul Maurice berömmer Dubois för hur han hanterat den senaste tiden.

– Det var allt före trejden, sedan karantän och skadan. Det är mycket press och han är bara 22 år. Det var en imponerande insats, säger Maurice.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat:

Washington – New Jersey 4–3
NJD: Vatanen 0+0, +/-0, 16:11

Ottawa – Montreal 3–2 efter förlängning
MTL: Kotkaniemi 0+0, +1, 14:40
MTL: Armia 0+0, +1, 15:33

Boston – Philadelphia 7–3
BOS: Vaakanainen 0+1, +/-0, 23:28
BOS: Rask 16/19 räddningar

Vancouver – Winnipeg 3–4
VAN: Juolevi 0+0, +/-0, 13:27

Läs också