Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset i Österbotten – 24.2

Skylt som säger coronaprovtagning. I bakgrunden syns bilparkering. Snö på marken.
Skylt som säger coronaprovtagning. I bakgrunden syns bilparkering. Snö på marken. Bild: Yle/Roy Fogde coronavirus,Coronatestning,Vasa centralsjukhus,Vasa sjukvårdsdistrikt,Österbotten

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Mellersta Österbotten kvar på epidemins basnivå

Mellersta Österbotten befinner sig fortfarande på epidemins basnivå, meddelar vårdsamkommunen Soite. På onsdagen konstaterades två nya fall av covid-19.

De nuvarande restriktionerna och rekommendationerna i området är i kraft till den 15 mars.

Fyra österbottningar har dött av covid-19 under de senaste två veckorna

Ytterligare tre personer har testat positivt för covid-19 inom Vasa sjukvårdsdistrikt. Totalt har nu 2015 personer testat positivt för viruset.

Incidentstalet för de två senaste veckorna har sjunkit och är nu 123 per 100 000 personer, i går var det 130.

Sjukvårdsdistriktets coronasamordningsgrupp meddelade på onsdagen att ytterligare fyra personer har avlidit på grund av coovid-19 under de senaste 14 dagarna. Totalt har nu tolv personer dött av covid-19 inom Vasa sjukvårdsdistrikt.

På tisdagen togs 523 coronatester i distriktet.

Sju nya fall I Södra Österbotten

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporterar på onsdag om sju nya fall av coronasmitta i distriktet. Fyra av de smittade hör till tidigare kända smittkedjor.

Totalt har 605 personer ni testat positivt inom distriktet och incidenstalet för de senaste 14 dagarna är 32,10 smittade per 100 000 invånare.

För tillfället får 15 personer sjukhusvård för covid-19, de flesta av dem på hälsovårdscentralen i Ilmajoki. Totalt 14 personer har dött i covid-19 inom Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Läs också