Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollslegendaren Thierry Henry valde barnen framför tränarkarriären: "Fattade beslutet med tungt hjärta"

Thierry Henry går.
Thierry Henry flyttar hem efter bara en säsong i Montreal. Thierry Henry går. Bild: All Over Press Thierry Henry

Pandemin har vänt upp och ner på många människors liv, franske fotbollslegendaren Thierry Henry är inget undantag. På grund av pandemin har jag inte sett mina barn, berättar Henry om orsaken till att han inte fortsätter som tränare för MLS-klubben CF Montreal, utan återvänder till London.

Efter sin framgångsrika fotbollskarriär inledde Thierry Henry sin karriär som tränare för det belgiska landslaget 2016 och han har ett VM-brons från 2018 som assisterande tränare för Belgien.

I november 2019 skrev han på ett tvåårigt kontrakt med MLS-klubben CF Montreal, men efter bara en säsong går Henry och Montreal skilda vägar. Alla tiders målskytt både i franska landslaget och i Arsenal valde att sätta familjen i första rummet.

– Det är med tungt hjärta jag har fattat mitt beslut, skriver han i pressmeddelandet.

Under Henrys första säsong som tränare spelade Montreal endast tre matcher på sin hemmaarena. Resten av matcherna spelades i USA.

– Förra året var tungt. På grund av pandemin har jag inte sett mina barn. De nuvarande begränsningarna och en säsong till då vi kan enbart spela i USA gör inte saken bättre. Det blir för tung för mig och barnen att inte kunna ses. Därför återvänder jag till London.

Montreals vd Kevin Gilmore togs på säng av fransmannens beslut.

– Planen var att Henry skulle stanna länge i klubben, men på grund av omständigheterna förstår jag hans beslut.

Läs också