Hoppa till huvudinnehåll

Hockeyligans slutspel kan spelas i bubbla på en ort – ligaledningen räknar med att spela säsongen ut inför tomma läktare

En liten pojke får röra vid Kanada-bucklan
HPK är regerande mästare. En liten pojke får röra vid Kanada-bucklan Bild: Tomi Hänninen ishockey,ishockeyspelare,HPK,Kanada-malja,Filip Riska

Slutspelsmatcherna i FM-ligan i ishockey kan spelas på bara en ort. Ligans ordförande Heikki Hiltunen bekräftar för Yle Urheilu att de nya coronarestriktionerna har fått ligaledningen att fundera på olika alternativ. En sak har man ändå räknat med: att spela säsongen ut, utan publik.

Regeringens nya coronarestriktioner påverkar inte FM-ligan i ishockey direkt. Planen är att grundserien tar slut den 13 april och ligaledningen har redan räknat med att spela säsongen ut utan publik.

Däremot kommer man att se över slutspelet i ligan.

– Ett alternativ är att en del av slutspelsmatcherna spelas i en så kallad bubbla på en eller ett par orter, säger ligans ordförande Heikki Hiltunen till Yle Urheilu.

Orsaken är att slutspelsmatcherna som normalt är en viktig inkomstkälla för klubbarna, i stället blir förlustbringande i år då det är osannolikt att man får ta in publik.

Trots att coronaläget har försämrats drastiskt på många håll, utgår ligaledningen tillvidare ifrån att slutspelet blir av.

– Visst skulle det vara ett stort slag ifall det inte blev av, för vi vill på idrottsliga grunder kunna utse en mästare i serien. Just nu ser vi inte att det inte skulle bli något slutspel.

Ligaledningen beslutar i mars hur slutspelet kommer att spelas.

Läs också