Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren tog livet av sig – bara timmar efter beskedet att han ställs inför rätta

John Geddert
John Geddert skulle ställas inför rätta. John Geddert Bild: EPA/KIMIMASA​ MAYAMA John Geddert

John Geddert, tränare för det framgångsrika amerikanska landslaget i gymnastik under OS 2012 i London, fick beskedet att han åtalas för bland annat människohandel och sexuella övergrepp. Fallet är kopplat till den dömde landslagsläkaren Larry Nassar. Bara timmar efter beskedet begick tränaren självmord.

– Ett tragiskt slut på en tragisk historia för alla inblandade, konstaterade åklagaren Dana Nessel enligt ESPN då liket som hittats på en rastplats invid en motorväg hade identifierats.

– Vi hade inga uppgifter som tydde på att han skulle vara benägen att rymma eller skada dig själv eller andra, sade åklagarens talesperson Kelly Rossman-McKinney.

John Geddert stängdes av år 2018 i väntan på en utredning av USA:s gymnastikförbund. Senare samma år inleddes en polisundersökning.

Geddert kritiserades för att ha skapat en hotfull miljö på sin träningsanläggning som gjorde det möjligt att landslagsläkaren Larry Nassar kunde fortsätta med sina sexuella övergrepp. Nassar dömdes senare till fängelse i 360 år.

USA tog sammanlagt sex medaljer, varav tre OS-guld vid OS i London 2012.

Läs också