Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Coronabubblan sprack rejält för Lejonen i Sverige – ett dussin lagmedlemmar smittade

Vili Saarijärvi firar ett mål i lördagsmatchen mot Tjeckien.
Lejonen vann en av sina tre matcher i Sveriges EHT-turnering. Vili Saarijärvi firar ett mål i lördagsmatchen mot Tjeckien. Bild: AFP / Lehtikuva / Anders Bjuro Finlands herrlandslag i ishockey,Vili Saarijärvi

Strax efter Sveriges Euro Hockey Tour-turnering stod det klart att skyddsarrangemangen mot covid-19 inte varit tillräckliga i Malmö. Smittan tog sig in ordentligt i det finländska laget – hela tolv lagmedlemmar har smittats enligt MTV.

Sedan tidigare var det känt att tre blåvita spelare och två ledare blev smittade i samband med EHT-turneringen i Sverige. De tjeckiska och svenska lagen drabbades också, och dessutom uppgavs sex av elva domare fått smittan under helgen.

– Vi har sett under säsongen att det är väldigt svårt med de här testerna för det ger bara en ögonblicksbild, beklagade Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom efter turneringen.

Finländska hockeyförbundets vd Matti Nurminen berättar nu för MTV att antalet smittade fortsatte att växa efter turneringen.

– Av medlemmarna i Finlands lag (spelare och lagledning) har har tolv konstaterats vara smittade, säger Nurminen.

Malmömatcherna utgjorde den tredje EHT-turneringen för säsongen. Matcherna spelades den 11–14 februari.

På grund av coronafallen har de FM-ligaspelare som spelade i Skåne varit i karantän sedan turneringen. Tolv av femton ligaklubbar skickade spelare till Lejontruppen.

Läs också