Hoppa till huvudinnehåll

Årskurserna 7 till 9 i Vasa sjukvårdsdistrikt stängs på måndag - distansundervisning i tre veckor

I bakgrunden syns en stor skola, framför finns en tom parkeringsplats med endast en bil.
Högstadierna i Vasa sjukvårdsdistrikt får lov att sätta lapp på luckan från och med måndag. I bakgrunden syns en stor skola, framför finns en tom parkeringsplats med endast en bil. Bild: Yle/Ulrika Stagnäs-Lund Korsholms högstadium,Korsholm,smedsby skolcentrum

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har tagit beslut om att skolorna i Vasa sjukvårdsdistrikt stängs i tre veckor från och med måndag.

Årskurserna 7 till 9 övergår alltså till distansundervisning från och med måndag och tre veckor framåt. När det gäller andra stadiets utbildning får kommunerna själva ta ställning till om man övergår till distansundervisning.

Överdirektör Marko Pukkinen på Regionförvaltningsverket säger att beslutet grundar sig på den information man fått av coronasamordningsgruppen. Den baserar sig på epidemiologers rekommendationer.

Pukkinen säger att beslutet gäller hela sjukvårdsdistriktet, även om coronaläget är lindrigare i exempelvis Jakobstadsområdet än i Vasa.

Marja-Liisa Keski-Rauska på Regionförvaltningsverket säger till Ilkka-Pohjalainen att det officiella beslutet troligen kommer under torsdag eftermiddag.

- Det görs klart och översätts till svenska, säger Keski-Rauska.

Ilkka-Pohjalainen var först med nyheten.

Texten uppdaterad kl. 15.50.

Läs också