Hoppa till huvudinnehåll

Sara Kuivisto till semifinal i inomhus-EM – men nöjer sig inte med det: ”En finalplats är fullt möjlig”

Sara Kuivisto springer.
Sara Kuivisto (arkivbild). Sara Kuivisto springer. Bild: EPA-EFE / Srdjan Suki Sara Kuivisto

En avslappnad löpning ledde till en plats i semifinalen för Borgå Akilles-löparen Sara Kuivisto i inomhus-EM i friidrott. Då är det lätt att le.

– Det kändes så lätt så stämningen är faktiskt på topp, säger Kuivisto själv i förbundets pressmeddelande.

Kuivisto slutade trea i sitt heat med tiden 2.04,20. Tysklands Christina Hering kom i mål som etta och polska Angelika Cichocka, tidigare EM-guldmedaljör på 1500 meter, slutade tvåa.

Kuivisto blev alltså nästan en sekund från sitt färska finska rekord på 2.03,29.

– Jag visste att det var vi tre som var heatets starkaste löpare, säger Kuivisto.

Tror på final

Faktumet att löpningen kändes så lätt får Kuivisto själv att skruva upp förväntningarna. Inför EM-tävlingarna konstaterade hon själv att hon kan vara nöjd med en semifinalplats om hon där står för en lyckad insats.

– En finalplats är fullt möjlig, om jag får till en riktigt bra löpning. Men nog fick man kämpa redan nu. Det blev lite tajt i kurvorna och lär bara bli ännu tajtare i semifinalen. Men det är ju det här jag har saknat, säger Kuivisto.

Inomhus-EM fortsätter på fredagen med ett kvällspass som bland annat bjuder på damernas höjdkval och herrarnas längdfinal. Ella Junnila och Kristian Pulli är i elden för Finlands del.

Sändningen kör igång klockan klockan 19.55 i TV2 och på Arenan och kommenteras på svenska av Niklas Henrichson och Mikael Ylöstalo.

Läs också