Hoppa till huvudinnehåll

Två är intresserade av att hyra Gnägget i Ekenäs

Ett gammalt hus.
Magasinsbyggnaden, i folkmun kallad Gnägget, i Stallörsparken i Ekenäs ska hyras ut. Tisdagen den 9 mars blir det kanske klart vem som får hyra byggnaden. Ett gammalt hus. Bild: Patrik Rosström naturum,Ekenäs,Raseborg,diskoteket gnägget

Två är intresserade av att hyra magasinsbyggnaden, eller Gnägget, i Stallörsparken i Ekenäs. Tekniska nämnden ska fatta beslut om uthyrningen på tisdag.

Långdansen kring Gnägget i Stallörsparken i Ekenäs får kanske ett slut tisdagen den 9 mars. Då ska tekniska nämnden fatta beslut om uthyrning av byggnaden.

Nämnden får först på mötet förslag på vem som ska få hyra Gnägget. Den här gången meddelade två att de är intresserade av att hyra byggnaden, förra gången visade tre intresse.

Det har tagit Raseborgs stad ganska länge att fatta beslut om magasinsbyggnaden som är byggd cirka 1840. Den är mest känd som diskoteket Gnägget, men har de senaste åren fungerat som Forststyrelsens informationscenter Naturum.

I januari berättade Yle Västnyland att ett företag från Åbo var på förslag att få hyra magasinsbyggnaden, men tekniska nämnden beslöt att fastigheten ska säljas.

Stadsstyrelsen konstaterade i sin tur att byggnaden ska hyras ut, och vara kvar i utvecklingsportföljen och inte flyttas över i avyttringsportföljen.

Ärendet behandlades i tekniska nämnden igen i februari där man beslöt att Gnägget hyrs ut. Så en ny annons sattes ut på stadens webbplats. Tiden för att anmäla sitt intresse gick ut i dag (5.3).

Läs också