Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Iivo Niskanens stora chans – slår Finlands stora längdstjärna till med en ny femmilsbragd?

VM i Oberstdorf avslutas med kungssträckan 50 kilometer. Finland har redan överträffat de medaljförväntningar som fanns inför VM då man plockat två silver och ett brons. En fjärde medalj skulle inte vara en superskräll – Iivo Niskanen är naturligtvis en stark medaljkandidat på femmilen.

Kl. 13.55 Herrar 50 km klassiskt, masstart

Kommentatorer: Chriso Vuojärvi och Matias Strandvall

Finland: Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Iivo Niskanen

Iivo Niskanen har bara en gång blivit utan medalj i ett stort mästerskap. I VM-debuten i Falun 2015. I dag har han sin sista och bästa chans att hålla den medaljsvit som inleddes i och med hemma-VM i Lahtis 2017 vid liv.

Niskanens resultat har inte varit på samma nivå i vinter som under tidigare säsonger, men han gav en stormvarning under stafetten. Formen verkar ha infunnit sig i grevens tid.

Niskanens främsta utmanare är gamla bekanta. Rysslands Aleksandr Bolsjunov och hela den norska kvintetten. Norge får ställa upp med fem åkare i och med att regerande världsmästaren Hans Christer Holund har en friplats.

Glöm inte heller Aleksej Tjervotkin som imponerade stort under stafettens öppningsetapp. Schweizaren Dario Cologna kan också vara svårslagen då man för åttonde och sista gången klättrar upp för monsterbacken Burgstall.

Läs också