Hoppa till huvudinnehåll

Kund hos Nordea? Bered dig på kortproblem i dag

En hand håller i ett blått visakort och för det mot en betalningsautomat vid en kassa.
Nordeas serviceavbrott drabbar bankens alla korttjänster En hand håller i ett blått visakort och för det mot en betalningsautomat vid en kassa. Bild: Henrietta Hassinen / Yle bankkortsbetalning,bankkort,Nordea,Black Lives Matter,Smartkort,kreditkort,kreditupplysningar,betalning,handel,K-Citymarket,kreditvärdighet,mångkulturalism,flerkulturalism

Det råder ett omfattande avbrott i bankkoncernen Nordeas tjänster i dag. Avbrottet beror på en uppdatering av bankens datasystem.

Serviceavbrottet började i natt klockan 01.00, meddelar Nordea på sin webbplats. Först i kväll vid 21-tiden börjar betalkorten och kontantautomaterna fungera normalt.
De övriga tjänsterna fungerar normalt ungefär från klockan 24.00.

Under serviceavbrottet går det inte att lyfta kontanter med Nordeas kort. Nordeas bankkoder också ur bruk – det vill säga det går inte att identifiera sig med koderna i tjänster där det behövs stark identifiering.

Nätbanken är ur bruk liksom också överföringar som sker via applikationen MobilePay. Det går heller inte att göra inköp i nätaffärer med Nordeas kort.

I fysiska affärer går det i begränsad utsträckning att betala med Nordeas kort, men fördröjningar kan förekomma, säger Nordea.

Banken beklagar de olägenheter som serviceavbrottet för med sig.

Läs också