Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Sport togs på sängen – kanadensiska nyförvärvet lämnar direkt, hann inte ens spela 20 minuter: "En total överraskning"

Risto Dufva ger instruktioner åt Vasa Sports avbytarbänk.
Sport är inne i en tuff matchrumba just nu. Risto Dufva ger instruktioner åt Vasa Sports avbytarbänk. Bild: Tomi Natri /All Over Press Vasa Sport,FM-ligan i ishockey

Luke Greens Vasavisit blev superkort. Den kanadensiska backen hann bara klä på sig Sporttröjan i två matcher innan han gav klubbledningen ett överraskande besked.

– En total överraskning.

Så beskriver Vasa Sports sportchef Markus Jämsä dagens besked från lagets färska nyförvärv Luke Green. Kanadensaren lämnar nu klubben efter endast två matcher – han hann totalt vara på isen i drygt 18 och en halv minut.

Vasaklubben meddelade om beskedet på måndagseftermiddagen. Sport tappade den polska backen Marcin Kolusz i höstas och laget har letat efter en förstärkning till backsidan en längre tid.

Precis som Kolusz lämnar Green på grund av personliga skäl. På klubbens sajt betonar den kanadensiska backen att beslutet inte har något att göra med Sports verksamhet och att han trivts utmärkt i Vasa.

– Vi fick veta om vad som gäller i dag på morgonen och det var helt nytt för oss, inget snack om den saken, fortsätter Jämsä för Yle Sporten.

Kan inte värva ersättare

Green lånades till Sport från NHL-klubben Winnipeg Jets strax före transferfönstret stängde vid månadsskiftet. 23-åringen hade också en option för nästa säsong.

I februari släppte klubben också backen Niklas Nevalainen och anfallaren Eemil Erholtz till SaiPa. Nu kan man inte längre värva någon spelare.

– Det är inte möjligt att skaffa spelare längre, så därför plockade vi upp Niko Kuiri och Eemeli Ylitalo från Hokki (samarbetsklubb) för att bredda truppen. Vi kämpar med ganska tuffa matchmängder och särskilt de som spelar mycket har tuffa tider just nu.

Sport meddelade också att viktiga anfallaren Michael Keränen blir borta i minst sex veckor. Dessutom är Jonne Virtanen och Roope Talaja otillgängliga.

Vasalaget ligger på tionde plats i FM-ligan.

Läs också