Hoppa till huvudinnehåll

Ligatipset är nu dubbelt större och dubbelt bättre – nu kan du också tippa hur det går i Nationella ligan

Logo för ligatipset 2021
Tävla och vinn! Två speltröjor av Linda Sällström finns i prispotten. Logo för ligatipset 2021 Bild: Yle / MiroAaltonen fotboll,Fotbollsligan,ligatipset

Yle Sportens traditionella tippningstävling #ligatipset är här igen. Ligatipset arrangeras i år för tionde gången och jubileumsåret till ära kan ni delta i två tävlingar. Som vanligt ska du rangordna de tolv fotbollsligalagen. Nu kan du också tävla i att ranka de tio lagen i Nationella ligan som sparkar i gång den 17 april.

Utmana dina kompisar och visa att du är Finlands största fotbollsorakel!

Ligatipsets regler är simpla. Placera lagen i den ordning du tror att de har då säsongen är över. Använd pilarna eller dra och släpp-metoden.

Observera att du kan delta i båda tippningstävlingarna eller välja att bara delta i en.

Med andra ord så koras två vinnare i höst. Priset är det samma för bägge vinnarna: En signerad speltröja av ligatipsets ambassadör, det finländska landslagets främsta målskytt genom tiderna, Linda Sällström.

Deadline för att delta i Nationella ligans ligatips är lördagen den 17 april klockan 13.55. Säsongens första match spelas mellan PK-35 Vanda och regerande mästaren Åland United. Den matchen sparkar i gång fem minuter senare.

Starten på Fotbollsligan sköts upp med två veckor på grund av coronapandemin. De första matcherna spelas den 24 april.

Deadline för att delta i Fotbollsligans ligatips är därmed lördagen den 24 april klockan 14.55. Fem minuter senare är det avspark i säsongens öppningsmatch mellan HJK och Honka.

Regler för #ligatipset

  • Rätt lag på rätt plats i tabellen ger en poäng, maxresultatet är således tolv (12) poäng för Fotbollsligans ligatips och tio (10) poäng för Nationella ligans ligatips.
  • Vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre upp i tabellen är mer värda.
  • Om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen, men deltagare A har träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget, så vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma placeringar rätt avgörs ligatipsets vinnare via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Lämna in din rad via formuläret ovan och anmäl dina kontaktuppgifter (e-post). Lycka till!

Vinnare i ligatipset 2012-2019

2012: Tomas Antus (Åbo) – bokpris
2013: Oskari Karppinen (Åbo) – ambassadör Tim Sparv
2014: Mathias Vironen (Vasa) – ambassadör Kasper Hämäläinen
2015: Lennart Holmström (Åland) – ambassadör Sebastian Strandvall
2016: Aarre Hietanen (Kolari) – ambassadör Rasmus Schüller
2017: Tomi Peura (Esbo) – ambassadör Sergei Eremenko
2018: Oscar Forsström (Raseborg) – ambassadör Fredrik Jensen
2019: Mikko Seppälä (Reso) – ambassadör Adelina Engman
2020: Sebastian Mattsson (Ekenäs) – ambassadör Simon Skrabb

Läs också