Hoppa till huvudinnehåll

På lördag införs begränsningar för restauranger också i Mellersta Österbotten

Ölkranar på en restaurang.
Från och med lördag ska alkoholserveringen i Mellersta Österbotten avslutas klockan 22. Ölkranar på en restaurang. Bild: Henrietta Hassinen / Yle februari,2021,COVID-19,coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Europa 2020,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,smittsamma sjukdomar,epidemier,pandemier,restaurangbranschen,restauranger,hotell- och restaurangbranschen,sysselsättning,arbete,ekonomi,sysselsättning (åtgärder),Tjänsteekonomi,alkoholdrycker,alkohol (njutningsmedel),begränsningar,barer,alkoholanvändning,alkoholkonsumtion,alkohollag,alkoholkultur,öl,Esbo,köld,välfärd,stress,stresshantering,restauranganställda,servitörer,take-out,Uppsägningar och permitteringar,arbetslöshet,Sysselsättning och arbetslöshet,arbetslöshetsersättningar,utkomstskydd för arbetslösa,arbetslöshetsgrad

Från och med lördag får barer i Mellersta Österbotten använda hälften av kundplatserna. Restauranger får ta in 75 procent av den maximala kundmängden.

Statsrådet beslöt på torsdagen att införa ändringar i begränsningarna för barer och restauranger på områden som inte befinner sig i fasen för samhällsspridning.

Från och med midnatt på lördag får restauranger som huvudsakligen serverar alkohol använda högst hälften av kundplatserna. Övriga restauranger får ta in 75 procent av den maximala kundmängden.

Restaurangerna får hålla öppet mellan klockan 5 och klockan 23. Alkoholserveringen ska avslutas klockan 22.

De nya begränsningarna berör Mellersta Österbotten, Kajanaland, Norra Karelen och Norra Savolax. Begränsningarna är i kraft till och med den 28 mars.