Hoppa till huvudinnehåll

Norska tränaren vill klistra Bolsjunov på sina adepters toaletter – Klæbo till NRK: ”Jag vill inte se honom varje dag”

Kläbo och Bolsjunov efter femmilen i Oberstdorf.
Längdskidåkningens giganter bjöd på många svettiga duster under vintern. Kläbo och Bolsjunov efter femmilen i Oberstdorf. Bild: Getty Images Johannes Høsflot Klæbo,Aleksandr Bolshunov

Alexandr Bolsjunov mot Johannes Høsflot Klæbo har varit en av skidvinterns största snackisar. Norrmannen vill ändå skifta fokus inför uppladdningen mot OS i Peking.

Efter att Alexandr Bolsjunov spöade norrmännen och alla andra i lördagens världscupdeltävling i Schweiz bjöd den norska tränaren Eirik Myhr Nossum på några motivationstips åt sina adepter.

I en intervju till NRK sade han att de norska skidherrarna skulle klistra en bild av Bolsjunov på sina toalettdörrar. Nossums budskap: Ryssen är åkaren som alla ska ha i sina tankar under förberedelserna inför OS-vintern.

Johannes Høsflot Klæbo går ändå inte igång på dylika ”lustigheter”.

– Jag har inget behov att se honom i mitt hem varje dag. Jag tävlar inte för att enbart besegra Bolsjunov. Jag tävlar mot mig själv och kommer att göra det tills jag går i graven, säger han till NRK.

Hegstad Krüger: "Det var skrämmande"

Nossum berömmer ryssen i samma veva, framför allt för den fina form han visat upp på hög höjd. Klæbos lagkompis Simen Hegstad Krüger tror i sin tur att det kunde öka på motivationen att ha en bild av Bolsjunov på toaletten.

– Han pissade på oss i Schweiz. Kanske det inte skulle vara en så dålig idé. Det var skrämmande hur bra han åkte på hög höjd på lördagen, säger Krüger.

Den ryska tränaren Markus Cramer gick igång på sin norska kollegas utlåtanden.

– Det kanske inte räcker med bilder av Bolsjunov på toaletten, de borde klistra upp dem i varje rum, säger tysken Cramer.

Norrmännen har all orsak att oroa sig för Alexandr Bolsjunovs fina framfart på hög höjd. Världscupavslutningen åktes på 1800 meters höjd över havet. OS i Peking avgörs i liknande förhållanden.