Hoppa till huvudinnehåll

517 nya coronafall och ett nytt dödsfall - nu har 11 procent fått den första vaccindosen

En man i pälsmössa utanför järnvägstationen i Helsingfors. Han har en portfölj i handen. Bakom honom finns en elektronisk tavla där man ser vilken tid tågen avgår och anländer..
I Helsingfors har 171 personer testat positivt för covid-19 under det senaste dygnet. En man i pälsmössa utanför järnvägstationen i Helsingfors. Han har en portfölj i handen. Bakom honom finns en elektronisk tavla där man ser vilken tid tågen avgår och anländer.. Bild: Silja Viitala / Yle mars,2021,Helsingfors,Finland,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Europa 2020,smittsamma sjukdomar,epidemier,pandemier,ansiktsmasker,Munskydd under coronaviruspandemin 2019−2020,människor

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar i dag tisdag om 517 nya coronafall och ett nytt coronarelaterat dödsfall.

Under det senaste dygnet har igen flest fall rapporterats i Helsingfors där 171 personer har testat positivt för covid-19. I Esbo har 53 fall upptäckts och i Åbo har myndigheterna registrerat 42 nya fall.

För tillfället vårdas 283 personer på sjukhus varav 49 får intensivvård.

Nu har totalt 67 851 personer smittats av coronaviruset och 801 personer dött av covid-19 i Finland.

Läget är värst i Nyland

Under de senaste två veckorna har 9 206 nya fall registrerats, vilket är 1 608 fler fall än under de två föregående veckorna. Incidenstalet fortsätter alltså att stiga och ligger nu på 165 för hela landet.

Incidenstalet berättar hur många personer av 100 000 invånare som har smittats under de två senaste veckorna. Incidenstalet för de två senaste veckorna är överlägset högst i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt - 341.

Drygt 13 000 personer har blivit vaccinerade mot coronaviruset under det senaste dygnet. Närmare 610 900 finländare har nu fått den första dosen av coronavaccinet och 86 500 personer har redan hunnit få två doser.

Det betyder att 11 procent av befolkningen har nu fått en vaccindos och 1,6 procent har fått två doser.